Den rette rygsæk former sig efter din krop

Ingen bør udsættes for dårlige rygsække (foto eventyrsport.dk)
Ingen bør udsættes for dårlige rygsække (foto eventyrsport.dk)

Der er ingen grund til at være i tvivl om, om man har en god rygsæk. Man ved det, når den er der. Der findes utallige forskellige former for rygsække, og nogles pasform er naturligvis vigtigere end andre.

Hvis du bruger din rygsæk af og til, er det ikke i højsædet, om den sidder helt præcist på din ryg. Det er selvfølgelig dejligt, men pasform og kvalitet koster også knaster. Hvis du til gengæld skal bruge din rygsæk rigtig meget, fordi du skal på backpackerrejse eller lignende, er det vigtigt, du vælger den rigtige rygsæk.

Først og fremmest findes der rygsække til mænd og rygsække til kvinder. Mænds er typisk længere og større. Mænds kroppe kan som udgangspunkt tåle at bære mere, og det er vigtigt, at man ikke overanstrenger sin krop mere end højst nødvendigt.

Klips og vægtfordeling

Når du går med din rygsæk, er det et godt tip at bruge den optimalt. Det vil alle selvfølgelig gerne, men det er ikke sikkert, man er bevidst om, hvordan man gør det.

Et godt råd er altid at spænde mavespændet omkring maven. Når dette spænde spændes fordeles en del af vægten fra skuldrene og ned til hoften. Denne vægtfordeling gør det lettere for dig at bære din taske og sundere for din krop – i særdeleshed din ryg.

Derudover er det også vigtigt, at du indstiller skulderstropperne på rygsækken korrekt. Når disse er indstillet korrekt, vil du opleve, at rygsækken er placeret et behageligt sted på din ryg. Her er det rarest at gå med den – den bumler hverken ind i din nakke eller din bagdel.

Endeligt er det også vigtigt, at rygsækken ikke er for lang i forhold til, hvor høj du er. Hvis den er det, kan den netop komme til at sidde og irritere.

Se mere og vælg din rygsæk hos eventyrsport.dk

Læs mere om rygsæk her

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *