Et godt liggeunderlag er ren luksus på campingturen

Kvaliteten af liggeunderlag spænder meget bredt (foto eventyrsport.dk)
Kvaliteten af liggeunderlag spænder meget bredt (foto eventyrsport.dk)

Pløkkerne sidder dybt i den mange steder ujævne jord, teltet står, og det skal gøre det ud for et midlertidigt hjem. Hvis ikke kun i dag og i nat, så også de næste mange dage.

Den primitive seng bliver redt med sovepose og det sammenrullede liggeunderlag fra dengang din farfar var en ung spejder. Lejet skal lige prøves af, og hvis det på nogen måde skal sammenlignes med kongelig luksus, må tankerne falde på prinsessesen på ærten. For du kan næsten tælle sten og ujævnheder med ryggen.

Selvom komfort ikke er det allerførste, der springer frem i ens tanker, når man tænker på det at ligge i telt, kan turen faktisk gøres en hel del mere behagelig med et ordentligt liggeunderlag. Liggeunderlag kommer efterhånden i mange udgaver fra de klassiske af skumgummi til oppustelige – og endda selvoppustelige.

En naturlig søvn på et godt liggeunderlag

En vis grad af bevægelighed er vigtig for mennesket, når det sover. Når du sover hjemme i din egen seng, vil du helt naturligt bevæge dig og skifte soveposition utallige gange i løbet af natten. Du falder måske i søvn på maven, men i løbet af natten får du højst sandsynligt kastet dig om på både siden og ryggen og tilbage på maven igen.

Et godt underlag tvinger dig ikke til at ligge i den samme krampagtige stilling natten igennem. Til gengæld vil din krop slappe bedre af og følge sine naturlige bevægelser, når du ligger på et underlag, der tillader dig at vende dig i søvne, uden at få en sten i ryggen.

Så når teltet er slået op, og maden står og simrer i aftensolen, kan du se frem til en god nats søvn. Og det giver energi til næste dags vandretur.

Se et stort udvalg af forskellige slags liggeunderlag her

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *