Et liggeunderlag er både praktisk og komfortabelt

Et godt liggeunderlag gør alle ture bedre (foto eventyrsport.dk)
Et godt liggeunderlag gør alle ture bedre (foto eventyrsport.dk)

Soveredskaber er som oftest nedprioriteret når campingturen eller feltturen skal realiseres. Det er det fordi liggeunderlag, luftmadrasser, lamper og soveposer fylder og vejer. Det er til gengæld en stor fejl, da en god nats søvn er helt essentiel, hvis du vil have så meget som muligt ud af dine vågne timer.

Liggeunderlaget bliver oftest valgt fra til fordel for de noget mere tunge og besværlige luftmadrasser, fordi liggeunderlaget fejlagtigt er beskyldt for at være dårlige og hårde at ligge på. Det er ikke tilfældet længere, hvor nye liggeunderlag af høj kvalitet har fundet vej på markedet.

Hvad er et godt liggeunderlag

Nye liggeunderlag er både lette og komfortable. De bedste liggeunderlag koster en del penge, men søvnen er et dumt sted at spare på. Et godt liggeunderlag er praktisk, fordi det næsten ingenting vejer, og fordi at det kan foldes sammen, så det næsten ingenting fylder.

Der findes både liggeunderlag med dun og fibre. Liggeunderlag med dun må ikke pustes op med munden, fordi det vil få dunene til at klappe sammen og suge fugt. De fleste er dog selvoppustelige – ellers kan man bruge en pumpe eller maskine.

Liggeunderlag med dun vil altid isolere bedst mod jordens kulde, og de er derfor specielt velegnede til feltture i kølige omgivelser eller til danske klare sommernætter, hvor kulden lægger sig over landet.

Flere nye liggeunderlag er specielt designede til feltture i barskt terræn. De er formede efter kroppen og lavet med nubret overflade, der sikrer at du ikke triller af underlaget eller skrider ned ad bakker, hvis du skal sove på ujævne flader.

Find et liggeunderlag her: http://www.eventyrsport.dk/soveposer-mv/liggeunderlag.html

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *