Løbesko og intervaltræning

Ved at variere din løbetræning, vil du få mere ud af den i sidste ende, med hensyn til kondition, tab og motivation. Intervaltræning er en anderledes og attraktiv løbestil, som man nybegyndere og erfarende løbere anvender.

Løbetights

Ved intervaltræning deler man løbeturen op i mindre dele, således man starter med at løbe i normalt tempo, dernæst hurtigere tempo og til sidst spurt. Intervaltræning er en meget intensiv og hård træningsform, men den styrker muskler, hjerte og lunger markant i forhold til en løbetur i normalt tempo. En løbetur på 5 km med intervalløb, svarer til en løbetur i normalt tempo på 10 km. Intervaltræning kræver dog det rigtige udstyr så sørg for at købe noget billigt løbetøj og find helst nogle gode løbetights.

Intervaltræning er også hård mental træningsform. Pulsen skal ligge højt i en længere periode, og du befinder dig konstant omkring syregrænsen. Det betyder, at du er i en tilstand, hvor det udelukkende handler om at overtale hjerne og ben til at fortsætte med at løbe.

Der findes mange forskellige træningsmetoder indenfor intervalløb, og det handler om at finde den som passer bedst til dig.

Et eksempel på en intervaltræning kan være en løbetur på 10 km. Her starter du ud med at løbe 1 km i roligt tempo. Dernæst finder du et rolig sted hvor du kan varme grundigt op i mellem 10-15 min. Nu er du klar til at gå i gang med intervaltræningen. Løb de første 1000 m med 5-5.10 min. pr. km. og kom op i tempoet med det samme. Det er i dit første interval du har overskud, så start ikke for voldsomt ud. Husk nu at købe billige løbesko online i stedet for at betale en formue for dem nede i butikkerne.

Dernæst hold 3 minutters pause, hvor du går. Her er det en god idé at have et godt pulsur med, så du kan holde øje med tid, puls og hastighed. Efter de 3 minutter går i du i krig med intervallet og start ud med 5-5.10 min. pr. km. Det passer ca. med 4 intervalløb på en 10 km tur. Efter ca. 7-8 km, skriger din krop på pause, så skær ned på hastigheden og løb de sidste km. i roligt tempo.

En mere overskuelig intervaltræningsmetode er 15×40 minutters sprint med dertilhørende 1 min pause.

Husk udstrækning efter hver en intervaltræning. Fibre og led bliver revet godt og grundigt fra hinanden, så det er vigtigt med kost og udstrækning at gøre dem klar til næste løbetur.

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *