Luftmadras – du skal bare pumpe eller puste

En luftmadras er meget mere behageligt end et liggeunderlag (foto eventyrsport.dk)
En luftmadras er meget mere behageligt end et liggeunderlag (foto eventyrsport.dk)

De fleste kender til luftmadrasser. Nogle tænker på dem som de relativt flade og kedelige luftfyldte madrasser i lilla og grøn, der fandtes tilbage i 90’erne. Andre tænker på dem som kæmpe dobbeltmadrasser, der er ligeså høje som de almindelige dobbeltsenge, vi finder i vores soveværelser.

Begge dele findes stadig. Der er dog også alternativer, der ligger midt i mellem. Alt efter hvad dine behov er, kan du uden tvivl finde en luftmadras, der passer til dig og dit telt.

Hvis du gerne vil have en madras, der passer til en enkeltperson, findes disse i tyndere og tykkere modeller. Der findes også dobbeltluftmadrasser, du kan bruge alene eller sammen med din veninde eller kæreste. Det eneste du skal overveje er, hvor meget plads, du har til at slå madrassen op, og hvor meget plads, du har i din taske, hvis den skal transporteres.

Slip for lungekramper – invester i en pumpe

Følelsen af at puste sig selv blå i hovedet kender defleste nok til fra sommerens rejser til sydens blå hav og varme solstrejf. Her står man med badedyr og kæmper en kamp for den magelige afslapning, man bagefter kan få midt på det lyseblå hav.

Den samme kamp behøver du ikke kæmpe med luftmadrassen, du for eksempel bruger som seng på ovenstående ferie. Her kan du nemlig finde mange forskellige former for pumper, der passer til dine behov. Nogle er traditionelle og simple. Disse sætter du simpelt til madrassen og pumper ved at træde på en lille pude med din fod.

Andre pumper er mere avancerede men efterlader dig også med endnu mindre arbejde. Disse er elektroniske, sættes til en stikkontakt og føres ind i madrassen. Så trykker du på ”on” og læner dig derefter stille og roligt tilbage. Dit arbejde er gjort, og din nye, behagelige soveplads er klar til at blive indtaget.

Hvis du er til traditionelt håndarbejde, er det selvfølgelig også en mulighed at fylde lungerne og puste løs.

Find din luftmadras hos eventyrsport

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *