Parka: Den ultimative vinterjakke til dig

En Parka kan holde dig varm og tør hele vinteren (foto eventyrsport.dk)
En Parka kan holde dig varm og tør hele vinteren (foto eventyrsport.dk)

Det er vinter i Danmark, og vi er så småt blevet introduceret til denne årstid med blæsende storme, der har væltet både træer, biler og mennesker på cykler i både oktober og november. Herudover har der været en hel del kold regn, der har været noget irriterende, når man har cyklet i skole eller på job. Mørket er også for alvor blevet dagligdag.

Frost har vi dog ikke mærker meget til endnu, men mon ikke den kommer, når vi når januar og februar. Når det er koldt i Danmark, og det for alvor er blevet vinter, der er det meget vigtigt at have noget godt vintertøj at tage på, når man opholder sig udendørs. Og noget, der især er vigtigt, er den helt rigtige vinterjakke, der kan holde dig varm og tør hele vinteren.

Parka, dunjakke, uldjakke osv.

Men hvilken type vinterjakke skal du vælge, når frosten bider for alvor, og du får røde kinder og ører: Her får du 3 bud.

Der er en dunjakke, som er både god og vind og vandtæt. Den kan man nærmest leve i, både når det regner, men også når det sner eller på en anden måde er koldt. Vælg en dunjakke i en neutral farve eller en lidt mere vild farve, hvis du er til det.

Så er der uldjakken, der er klassisk og en rigtig fin jakke. Dog er uldjakken hverken vindtæt eller vandtæt, så man skal lige være opmærksom på ikke at blive fanget i en regnbyge, for så kan man godt få sig en omgang influenza med hjem.

Sidst men ikke mindst er der parkaen, der er både smuk og praktisk. Den er dejlig lang og går ned over numsen, så den holder dig varm. Parkaen har også ofte en fin hue på, som du nemt lige kan tage over hovedet, hvis det regner eller sneer.

Find en parka

Se på smarte North face vinterjakker

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *