Vandring er for hele familien

La Sportiva - Trango Junior (Foto: EventyrSport.dk)
La Sportiva - Trango Junior (Foto: EventyrSport.dk)

Der er ingen grund til, at ungerne skal blive hjemme, hvis vandreturen er din foretrukne rejseform. De kan sagtens tage med og få masser ud af turen, men du skal sørge for, at de får nogle ordentlige støvler – så bliver jeres tur den bedste.

Støvlerne betyder alt

Det lyder måske mærkeligt og en smule overdrevet, men det er faktisk rigtigt. Når man er på vandretur, går der rigelig tid med at koncentrere sig om, at man har gået langt, hvordan naturen omkring er, og at man måske er ret sulten. Hvis man er et barn, bliver det endnu værre. Så hvis du vil have dit barn med på vandretur, handler det om at eliminere så mange af faldgruberne og brokkeemnerne så muligt. Vabler og gnaven i foden er en evigt tilbagevendende ting, men hvis du vælger de rigtige støvler til dit barn, kan du undgå det. Det kan spare jer for mange diskussioner. Brug tid på at finde frem til den rigtige støvle, tag dit barn med ned i forretningen og lad ham eller hende prøve dem på, før I træffer jeres valg. Det vil I begge blive glade for.

Regel nummer et: Gå dem til

Når du eller I så har fået købt de nye støvler, så lad dem ikke stå urørt i gangen og funkle. Vandrestøvler skal gås til, før de bliver behagelige at vandre i, og det kan godt tage noget tid. Nogle støvler laver vabler på dit barns fod ret hurtigt. Det er ikke fordi, de er af dårlig kvalitet, men vandrestøvler er robust lavet, og derfor skal de bruge noget tid på at tilpasse sig dit barns fod. Sørg derfor for, at dit barn kommer i gang med at gå støvlerne til i ordentlig tid, så vablerne har tid til at forsvinde, før I rent faktisk står i bjergene.

Klik her, hvis du vil se dit barns næste vandrestøvler!

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *