Vigtige overvejelser før du går ud og investerer i sovepose

Soveposen skal være ordentlig (foto eventyrsport.dk)
Soveposen skal være ordentlig (foto eventyrsport.dk)

Der er næppe nogen tid på året, hvor flere overnatter udendørs end i netop disse måneder – sommermånederne. Det danske vejr viser sig fra sin fineste side i dagstimerne, men om natten daler temperaturen, og det kræver en god sovepose, hvis man vil undgå at fryse.

De fleste foretrækker at sove med deres dyne fremfor i en sovepose. Årsagen hertil er, at vi alt for ofte ender op med at købe en sovepose, der ikke matcher vores behov, og derfor bliver vi aldrig rigtig glade for den. Og det er en skam, for soveposer har visse kvaliteter, som dynen ikke kan gøre dem efter. Tag f.eks. soveposens transportvenlighed; Den er bare hundrede gange lettere at slæbe med sig rundt, hvis man skal på overlevelsestur, overnatte hos venner eller på lejrtur med skolen. Derudover lukker soveposen tæt på en helt anden måde end dynen, så i den rigtige sovepose fryser du aldrig på tæerne. Det er særligt praktisk, hvis man er ved at rive noget sygdom til sig og derfor helst skal undgå at sparke dynen af, så man bliver kold, i løbet af natten.

Klargør dine behov før du køber sovepose

Fejlene er mange, når vi køber soveposer, og det skyldes, at vi ikke på forhånd har gjort os det klart, hvad vi egentlig skal bruge den til. Drømmer vi om at sove ude i vintermånederne? Skal soveposen kunne bruges indendørs – f.eks. ved overnatning hos vennepar? Eller skal den mest af alt bare være let at tage med sig og let at pakke sammen igen for et skolebarn, der skal på udflugt?

Derudover er det vigtigt at overveje, hvor varm soveposen skal være. En for varm sovepose er ikke et oplagt valg, hvis man kun overnatter udendørs i sommermånederne. Omvendt skal posen kunne holde en god temperatur en hel nat, hvis man har planer om at overnatte i telt på indlandsisen. Og sørg så endelig for at finde en sovepose, der passer til dig i længden.

Til slut; Gør dig det klart, hvad din sovepose skal – og ikke skal – kunne, før du køber. Det er alt sammen overvejelser, der er afgørende for, hvor glad du bliver for din nye sovepose.

Er du på jagt efter den rette sovepose? Klik her og se et stort udvalg

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *